Hvordan er en møtekveld i Losje II

Hvordan er en møtekveld i Losje II

Publisert av Olav Vegå den 30.03.17.
Selve Losjemøtet starter kl 19:00 om kvelden.
Losjens medlemmer (Ordensbrødre) møter frem 30-60 minutter tidligere, og nyter litt sosialt samvær, gjerne over en kopp kaffe i salongen.
Antrekket er sort smoking m/ sort sløyfe.  Vi velger å møte i dette antrekket både for å være like, men også for å vise at en Losjekveld er en feststund for oss, som vi setter stor pris på.

Like før selve Losjemøtet starter vil Losjens medlemmer iføre seg sine Regalier (Ordensbånd), og så trer man inn i Ridderhallen.
Ritualer og innholdet i møtene er høytedelige og flotte opplevelser.  Detaljene rundt dette er forståelig nok forbehold Ordenens medlemmer da vi er en esoterisk Orden.  Alle møter gjennomføres i henhold til et fast opplegg.
Møtets varighet kan variere noe, men normalt vil et møte ta 1,5 -2 timer.

Etter selve møtet i Ridderhallen samles man pånytt i salongen før man inviteres inn til et måltid i spisesalen.
Da vi er så heldige å eie våre lokaler og har tilgang på eget kjøkken vil måltidet oftes være tilberedt av en eller flere av Losjens medlemmer.
Selve måltidet foregår i en ganske uformell form.

Et par ganger i året forsøker vi å invitere eksterne foredragsholdere som kan underholde oss under og/eller etter selve måltidet.

Under vises et Brodermåltid fra Losjen (Skrei aften i februar).


Etter måltidet sitter man gjerne sammen i spisesalen eller går ut i salongen og nyter den gode praten med hverande.

En Losjekveld vil for de fleste være et kjært avbrekk i en kanskje hektisk hverdag.  Man får med seg litt ny lærdom og den gode følelsen man får ved å ha tilbragt tid sammen med mennesker som bare vil deg vel.